Treceți la conținutul principal

Jumatatea mea, femeia - Ovidiu Dragos Argesanu




..din punct de vedere crestin a existat o discutie relativ la existenta sufletului in femeie. Stiti ca s-a intrunit un Sinod pentru asta? Care sa certifice daca femeia are suflet sau nu. Cert este ca pana la urma au ajuns la concluzia ca exista. Unii s-au abtinut, altii au fost impotriva, nu stiu exact care a fost scorul. Dar s-a decis: femeia are suflet! :)

Apropo de femeie si de pierderea de suflet. Aveti o tendinta extraordinara sa va pierdeti sufletele. Sunteti victime sigure. Totul pleaca din nevoia voastra de a iubi si de a fi iubite. Drept urmare va dati sufletul pentru orice, pentru oricine, pentru toate prostiile.Aveti grija de sufletele voastre! Pentru ca numai sufletul va poate ajuta in evolutia voastra spirituala. Trebuie sa intelegeti ca poti sa-i ajuti pe altii daca tu esti destul de puternic sa o faci.Noi toti ne aflam in situatia in care ne luptam cu valurile vietii din mijlocul oceanului. Daca incerci sa salvezi pe cineva poti sa te ineci. Iesi la mal, fii bine ancorat acolo si de aici poti salva pe oricine, indiferent cat de mare este.

Ce vor femeile? Vor sa fie iubite, vor sa se simta iubite, vor sa fie apreciate, vor sa fie fericite. Dar nu au inteles cateva lucruri extrem de simple. A cauta fericirea in exterior este esec din prima. A-ti cauta si a-ti conditiona fericirea de cineva este automat un esec. Indiferent ca este vorba de sot, copii, ce vreti voi. Fericirea trebuie sa o gasiti in voi!

"Cauta acel lucru pe care gasindu-l te-ar putea face sa renunti la orice altceva". Si asta va sfatuiesc si pe voi, sa cautati. Puneti-va ca obiectiv sa fiti fericite si viata va va duce acolo. Fericirea este o stare. Poti fi fericit mancand o bucata de paine si nefericit mancand icre negre! Poti fi fericit privind muntii dintr-un cort si gol in palatul tau de aur... Si atunci de unde vine fericirea? Din a fi in comuniune cu Dumnezeu, din a fi in Dumnezeu.

Pe langa aceasta, femeia are nevoie de libertate, sex, dominare, mangaiere. Si de cele mai multe ori noi uitam de acestea.

Scoala aceasta a vietii este facuta pe principiul oglinzii! Nu am zis-o eu. Este facuta pe principiul atractiei. Atragi persoanele cu care rezonezi. Daca eu ma supar pe un lucru inseamna ca in mine exista acel program si ca de fapt ceea ce s-a intamplat afara l-am atras pentru ca rezonez cu el si in realitate am facut asta. Acesta este de fapt principiul descris in Biblie. Tot ce va spun eu o sa gasiti daca vreti in citate. "Cui ii e frica ca-si va pierde sufletul, il va pierde". Frica din sufletul tau determina pierderea sufletului in exterior. Cui ii va fi frica ca...se va intampla. Noi, prin ceea ce avem in sufletul nostru, determinam ceea ce este in exteriorul nostru. Si de aceea este foarte important ce este in mine si pot sa aflu ce este in mine prin intermediul exteriorului. Nu am alt mecanism. Ce, imi trebuie cumva o lupa sa ma uit in sufletul meu? Imi dau seama dupa ce intalnesc in jurul meu. Pentru ca aceea atrag.   

Am observat un lucru - va este foarte greu sa va rupeti emotional. Adica stiti ca nu este bine, stiti ca va face rau, stiti ca in sufletul vostru este dezastru, ca o relatie va face rau si perseverati in speranta ca noi o sa ne schimbam. Teapa! Noi nu ne schimbam. Pe noi ne schimba Dumnezeu, sau ne schimbam noi daca vrem. Nu ne schimbam! Sa va iasa din cap treaba asta. Pot sa va spun ca ma ocup de douazeci de ani de oameni. Nu ne schimbam decat daca vrem! Si noi, barbatii, si voi femeile, va schimbati daca vreti. Nu asteptati ca un barbat sa se schimbe.Cand aud o femeie ca dupa saptesprezece ani imi spune: da nu se schimba? Raman siderat. Ba da, evident, mai asteapta. Se poate schimba un om? Da. Sa stiti ca am vazut barbati schimbandu-se dupa saptesprezece, optsprezece ani, dar au trecut prin niste bubuieli de-ti sta mintea in loc, ca sa se schimbe. S-au schimbat? Da. Dar stiti cand s-au schimbat? Cand au plecat ele. Si in cele din urma cand au vazut ca este serios au inceput sa se schimbe. Sa dea Dumnezeu fie de esenta, dar nu stiu daca intotdeauna este o schimbare de esenta, faptul ca te schimbi cand o femeie pleaca de langa tine. Eu zic ca trebuie sa se schimbe cel care intelege primul ca ceva nu este in ordine.

Nu mai dati vina pe ei, cautati-va vina in voi si o sa evoluati. Cand dati vina pe altii nu va gasiti propriile defecte sau le negati si involuati.

..dorinta de a domina sa stiti ca vine din lipsa de siguranta, vine din lipsa de incredere in tine.. Din lipsa stimei de sine. Cand ai incredere in tine, nu ti-e frica! Cand stima de sine a ta este ok, nu ti-e frica nici ca esti parasit, nici ca esti inselat, nici ca..Cei mai dominatori sunt in realitate oamenii cei mai frustrati. Ma refer nu la cei care domina, ci la cei care vor sa domine. Este o diferenta. Poti sa domini, Hristos a dominat fara sa vrea sa o faca, nu si-a dorit asta. A facut-o. De ce? Pentru ca avea acel ceva. Avea putere, credinta, curatenie, puritate. Si asta il facea sa fie respectat pentru ceea ce era. 

Atingerea este dovada supremei iubiri. Exista momente cand vezi lumea doar prin atingere sau prin sexualitate. Dar atingerea este dovada iubirii in plan fizic. Mangaierea. Copilul, iubita, catelul, pisica, o floare. Este o dovada de manifestare a iubirii in plan fizic.
Ca sa intelegeti foarte plastic. Nu poti sa intelegi aceasta decat in momentul in care-ti moare cineva drag. Mai tineti minte The Ghost. Ce inseamna sa-ti doresti sa atingi pe cineva si sa nu mai poti. Sa vrei sa ii spui ca il iubesti si sa nu poti. Pentru ca atingerea ca manifestare a iubirii nu poate sa fie decat in plan fizic. Asa ca nu irositi iubirea prin atingere cat sunteti in planul acesta.

...o sa vedeti cum se dezvolta copiii care sunt masati si cu care se face miscare de mici, kinetoterapie dupa baie. Si o sa vedeti cum cresc copiii care nu au fost mangaiati. Un copil care nu a fost mangaiat niciodata va fi stramb fizic. Cocosat. Pentru ca atingerea deblocheaza energii, face sa curga lumina si iubirea. Atingerea, pentru ca este o dovada de iubire, alunga raul!

In momentul in care pleci de la ideea ca totul este desertaciune, nu intelegi de ce viata aceasta este minunata. Viata aceasta este minunata pentru ca in viata aceasta poti sa inveti, poti sa iubesti, poti sa suferi, poti sa urasti, poti sa ranesti, poti sa fii ranit, poti sa vindeci sau sa fii vindecat.

ATINGEREA nu inseamna neaparat sa-i pui mana unei femei pe sani sau pe fund. Atingerea presupune orice gest care presupune simplul fapt de a atinge o femeie pe umar, pe cot, simplul fapt de a o tine de mana, de a o tine de dupa umar, este o chestiune pe care femeia o percepe ca pe o iubire. Noi avem impresia ca o femeie sa se simta iubita trebuie sa...stea sa se plictiseasca cu fata la tavan nu stiu cate ore. Gresit.

Momentul in care barbatul si femeia nu mai petrec timp impreuna este momentul rupturii cuplului. Indiferent care este motivul care sta impotriva acestui timp impreuna. Fie ca este profesia, fie ca sunt copiii, in realitate sunt motive de evadare. Depinde insa de cei doi sa gaseasca timpul pentru ei. Depinde de ei si calitatea timpului petrecut impreuna. Daca stau ca doua scaune langa o masa goala, aia nu e petrecere...

Dragostea la prima vedere este foarte simpla. Le coup de foudre are mai multe cauze. Ori este un program de la Dumnezeu sa va cuplati, ori este o relationare care vine din alte vieti. Pot fi iubiri de alta data care se actualizeaza in momentul intalnirii celor doi. La nivel de sine s-au iubit si, desi in viata aceasta nu se cunosc la nivel de constient, sentimentele de alta data sunt atat de puternice incat cei doi au impresia ca se cunosc de foarte mult timp.
Adica intalnesti un om pe care l-ai intalnit altadata, il recunosti la nivel de sine, dar nu mai stii de ce, dar energiile care au fost altadata se recunosc intre ele. De aceea apare atractia sexuala, iubirea de alta data.

..inteleg ca aspectul exterior este important pentru voi. Dar nu o sa va respectam mai mult ca aratati mai bine. O sa ne placa mai mult de voi, da. Dar nu o sa va respectam mai mult. Castigati-va respectul altfel. Respectul vine din minte si din suflet.

Comentarii

  1. Mă numesc Elena Branko și iubitul meu s-a despărțit de mine acum 2 luni pentru că a simțit că îl înșel cu prietenul meu de sex masculin, am încercat să-i explic totul dar el și-a plătit urechile surde, am fost devastată emoțional pentru că iubeam el atât de mult până am văzut o postare pe internet despre DR DAWN ACUNA, care ajută oamenii să-și recapete iubitul pierdut, la început m-am îndoit că este adevărat pentru că nu am crezut niciodată astfel de lucruri dar am decis să încerc, am contactat-o ​​și ea mi-a spus ce sa fac si am facut-o si apoi mi-a facut o vraja de dragoste, mi-a restabilit relatia in 48 de ore si iubitul meu a sunat si a implorat sa se impace din nou cu mine daca ai nevoie de ajutor in remedierea unei probleme intr-o relatie sau casnicie.
    *Daca vrei sa ramai insarcinata.
    Dacă vrei să vindeci orice fel de boală.
    *Dacă doriți să opriți avortul spontan.
    *Dacă vrei să anulezi un blestem.
    Și mai multe, contactați-o pentru ajutor: e-mail { dawnacuna314@gmail.com }
    Whatsapp: +2348032246310

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Ileana Vulpescu – Viata, viata, legata cu ata

Momentul cand iti dai seama ca n-ai avut pe cine sa iubesti intr-o viata inseamna inceputul agoniei sufletului, agonie ce se reflecta mai intai intr-un cenusiu amorf al ochilor – ei imbatranesc primii – intr-un rictus al gurii, pe care-ti trebuie mult exercitiu in oglinda pentru a invata sa-l ascunzi. Aceasta agonie sufleteasca se reflecta intr-o imbatranire fizica brusca. Descoperirea asta, a vidului unei vieti, te schimba de azi pe maine ca trecerea prin groaza unei catastrofe. Sangele apa nu se face, dar se face venin. O ardeau remurcarile ca daduse viata unui copil caruia, cum se dovedea, izbutise sa-i aduca doar nefericire. Singurul lucru pe care nu-l pandeau nici putreziciunea si nici hotii era ceea ce-ai vazut, ceea ce-ai adunat in suflet. Daca nu ti le mai amintestipe toate asa cum au fost, macar sa ai ce sa uiti. Sa se estompeze, sa se cufunde ca-ntr-un val de ceata, dar sa fi existat. Pe lume erau atatea surse de bucurie dincolo de fericirea pe care ti-ar oferi-o oglin

Darul Psihoterapiei - Irvin Yalom

Priveste pe fereastra celuilalt. Incearca sa vezi lumea asa cum o vede pacientul tau. Empatia este un subiect atat de la moda – barzi in voga indruga tot felul de banalitati despre a te pune in pielea altuia – incat tindem sa uitam de complexitatea procesului. Este extrem de dificil sa stii cu exactitate ce simte celalalt; de cele mai multe ori nu facem altceva decat sa ne proiectam propriile sentimente asupra celuilalt. Cu multi ani in urma am citit un articol scris de Sandor Ferenczi, un psihanalist exceptional, in care ii adresase urmatoarele cuvinte unui pacient: “Poate m-ai putea sa-mi descopar unele dintre unghiurile moarte.” Fiecare individ are o lume interioara diferita, iar stimulul are o semnificatie diferita pentru fiecare. Psihoterapia este ca un test Rorschach viu: pacientii proiecteaza in el perceptii, atitudini si semnificatii din propriul inconstient. “Introspectia este intotdeauna retrospectie.” (Satre) Cred ca este ceva obisnuit ca terapeu

Horatiu Malaele - Rataciri

Nu mi-e teama de tine, Moarte, Da`, ce-ai face tu si cum ai mai trai, De-ai avea mama si-ar muri? (Grigore Vieru) Copilaria... Cadoul pe care ni-l face Viata pentru ce vom avea de indurat. Nu cauta prietenia oamenilor cinstiti! Vei suferi de singuratate. Prieteniile trec, dusmanii raman. De fi-va... de fi-va supararea ta un punct in zare, aceasta perspectiva ma mira si ma doare, de fi-va supararea ta un pumn de cuie, aceasta rastignire ma doare si ma suie, de fi-va supararea ta perna de pat, pe care somnu-ti sta culcat, de fi-va ea, asa cum pare, o mica sau mai mare suparare, tu afla acuma, mandra mea poveste, ca daca totu-i trecator, si asta este. Dupa ce Prostia se instala confortabila in teritoriu, urma o perioada de fericita adaptare. Decalog 1. Nu îţi crea o imagine falsă. Este incomodă, greu de întreţinut şi uşor de depistat. 2. Fii prietenul duşmanilor tăi. Un proverb islamic spune că „numai iubindu-i poţi să-i distrugi”. 3. Rămâi modest